Yoga & meditatie

“Eenvoudig de weg naar jezelf”

Yoga bevordert een gezond functioneren van lichaam, denken en voelen. Door de combinatie van yoga-ademoefeningen en meditatie ontstaat een gevoel van vitale energie en diepe ontspanning. De oefeningen zijn afkomstig uit verschillende disciplines en goed toe te passen in je dagelijkse leven.

Ademoefeningen- en technieken

De adem is een kernthema in de yoga. Je ademhaling reageert op alles wat er in je lichaam gebeurt en is een verbindende factor tussen lichaam en geest. De ademoefeningen – en technieken nodigen uit tot een diepe, natuurlijke en ontspannen ademhaling en hebben een versterkende uitwerking op je zenuwstelsel.

Ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen leren je voelen waar spanning in je lichaam vastzit. Door je adem bewust te gebruiken kun je spanning makkelijker loslaten. Bewust ontspannen leert je beter contact te maken met je intuïtie. Er komt meer ruimte voor creativiteit en voor wat je nodig hebt.

Lichaamsoefeningen en houdingen

Lichaamsoefeningen en houdingen maken je lichaam soepeler en vitaler. Hierdoor ontstaat een groter gevoel van openheid. Door lichaamsoefeningen en houdingen te combineren of te verbinden met de adem wordt de energiecirculatie in je lichaam gestimuleerd. Je voelt je energieker, stabieler en meer geaard.

Meditatie

Aandacht is het hart van meditatie, een levenskunst om vanuit een kalme en sensitieve aandacht vollediger aanwezig te zijn bij wat is en wat je doet. Meditatie onderbreekt de gedachtestroom en geeft ruimte aan de Stilte in jezelf. Meditatie is een integraal onderdeel van de yoga-ademoefeningen.

Visualisaties en affirmaties

Visualiseren heeft invloed op de kwaliteit van je energie. Wat je verwacht of je levendig voorstelt, beïnvloedt je lichaam en geest. Affirmaties en visualisaties kunnen je ondersteunen om te creëren wat je van binnenuit nodig hebt.